Quad Menu Preview

clintonman
Captain
Posts: 3062
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Quad Menu Preview

Post by clintonman » 13 Jan 2020, 05:57

QuadMenu.jpg

Point Edit Quad Menu
Toolbar behavior inspired by the quad menu found in 3dsmax.
The reason it was created was because it's faster than using the point edit toolbars at the bottom of the 3d view, less cluttered than always having custom toolbars open and I don't have to memorize a bunch of shortcut keys, just the one to open the quad toolbar.

Only works with whatever 3d view is in the top left corner of the screen.
Menu only shows in point edit mode.

After install assign a shortcut to the new button. Use in point edit mode to use the tools. Type the shortcut and the toolbars open at the mouse location. After clicking one of the buttons the toolbars close.
The blank buttons have both left and right mouse buttons set to close the toolbars.

No uninstaller and will disappear with a context reset.

Still figuring out how it should work and be organized and what buttons to add.
"B" was used for the shortcut because it was available. For my own personal version it will use the space bar since I never use that shortcut from the unofficial updates.
Only have 3 out of the 4 possible quad menus.
Actually, it should be called the "Quad Toolbar"

behind the scenes it uses the mouse listener to get the cursor position relative to the 3d view, not the whole window. then it copies the quad toolbars from storage around that point. the button commands are altered so after using any button in the toolbars all the toolbars close
Attachments
Quad Menu Install.RsObj
(272.86 KiB) Downloaded 5 times
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 2406
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: Quad Menu Preview

Post by trueBlue » 13 Jan 2020, 17:52

Cool!
You inspired me to see if this worked in a Point Edit Widget's Sphere using the existing toolbars.

Code: Select all

var X = params.ConValue('X');
var Y = params.ConValue('Y');
if(Node.Value("/Project/Windows Manager Space", "LayoutName") == "Expanded") return;
if(!Node.SubObjectCount("Toolbar Prototypes Encapsulator/PointEditSelectionBar") ==0){MyName=WindowsManager.GetWindowsManagerNodeName();
WindowsManager.CloseToolbar("PointEditSelectionBar");
Node.Value("/Toolbar Prototypes Encapsulator/PointEditSelectionBar", "Horizontal") = -1
WindowsManager.OpenToolbarFromPrototype("PointEditSelectionBar",X + 100,Y,-1,-1);
Node.Rename(MyName+"/"+Node.SubObject(MyName,Node.SubObjectCount(MyName)-1),"PointEditSelectionBarFrame");
WindowsManager.SetFrameOwnerFrame(MyName+"/PointEditSelectionBarFrame",WindowsManager.GetWorkWindow());}
Ctrl = Close all toolbars
Add to the End Edit and Background widget too
Attachments
Capture.PNG

clintonman
Captain
Posts: 3062
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Quad Menu Preview

Post by clintonman » 13 Jan 2020, 18:45

Yeah, I kind of figured you'd come up with something. :bananathumb:
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 3062
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Quad Menu Preview

Post by clintonman » 14 Jan 2020, 07:25

QuadToolbars02.jpg
I think I found an arrangement I like. Just need to try it for a while.
Added the some curve tools, normal move, lathe, target weld, edge bevel, static sweep and added the 4th quad toolbar.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 2406
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: Quad Menu Preview

Post by trueBlue » 14 Jan 2020, 18:20

Nice arrangement!
You forgot your Fix Bad Geometry :mrgreen:

clintonman
Captain
Posts: 3062
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Quad Menu Preview

Post by clintonman » 14 Jan 2020, 18:41

trueBlue wrote:
14 Jan 2020, 18:20
Nice arrangement!
You forgot your Fix Bad Geometry :mrgreen:
Thanks.
I think of Fix Bad Geometry as more like a utility than a modeling tool.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
FHembree
Senior Chief Petty Officer
Posts: 301
Joined: 21 Feb 2011, 17:43
Type the number ten into the box: 9

Re: Quad Menu Preview

Post by FHembree » 15 Jan 2020, 02:32

clintonman wrote:
14 Jan 2020, 07:25
QuadToolbars02.jpg
I think I found an arrangement I like. Just need to try it for a while.
Added the some curve tools, normal move, lathe, target weld, edge bevel, static sweep and added the 4th quad toolbar.
Excellent addition to the menus. I like it. I can't get a short key to work but don't really need it as the icon always stays on top. :)

User avatar
FHembree
Senior Chief Petty Officer
Posts: 301
Joined: 21 Feb 2011, 17:43
Type the number ten into the box: 9

Re: Quad Menu Preview

Post by FHembree » 15 Jan 2020, 20:41

FHembree wrote:
15 Jan 2020, 02:32
clintonman wrote:
14 Jan 2020, 07:25
QuadToolbars02.jpg
I think I found an arrangement I like. Just need to try it for a while.
Added the some curve tools, normal move, lathe, target weld, edge bevel, static sweep and added the 4th quad toolbar.
Excellent addition to the menus. I like it. I can't get a short key to work but don't really need it as the icon always stays on top. :)
I figured out what was wrong. You have to Ctrl_click right mouse button while the cursor is selecting the icon, I think that's what I did ?

clintonman
Captain
Posts: 3062
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Quad Menu Preview

Post by clintonman » 15 Jan 2020, 21:39

FHembree wrote:
15 Jan 2020, 20:41
FHembree wrote:
15 Jan 2020, 02:32
clintonman wrote:
14 Jan 2020, 07:25
QuadToolbars02.jpg
I think I found an arrangement I like. Just need to try it for a while.
Added the some curve tools, normal move, lathe, target weld, edge bevel, static sweep and added the 4th quad toolbar.
Excellent addition to the menus. I like it. I can't get a short key to work but don't really need it as the icon always stays on top. :)
I figured out what was wrong. You have to Ctrl_click right mouse button while the cursor is selecting the icon, I think that's what I did ?
Yes, you have to hold the ctrl key while right clicking on the button. Also note that some shortcuts are globally assigned behind the scenes and can't be changed normally. I had to edit a file to turn of the space key assignment so I could use it for something else.
This also reminds me that some kind of editor would be useful for shortcuts that don't have a corresponding toolbar button.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 3062
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Quad Menu Preview

Post by clintonman » 21 Jan 2020, 01:09

Attached here is the Jan 13 version of the quad toolbars. It has buttons for a few tools not included in the Unofficial Updates.
Attachments
Quad Menu Install.RsObj
(374.84 KiB) Downloaded 7 times
Clinton Reese

http://clintons3d.com

Post Reply