YafaRay for trueSpace 2019

LightWorks, VRay, Dribble, YafaRay and more..
clintonman
Captain
Posts: 3546
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: YafaRay for trueSpace 2019

Post by clintonman »

trueBlue wrote:
06 Nov 2019, 19:34
Okay I guess you are totally misunderstanding me.
I did not remove any buttons.
Here is the modified TIFF loader.
Click on the Bitmap attribute. Nothing happens, correct?

Now try it with your TIFF loader. Shows the Bitmap Base library, correct?
May have to coax it to show at first. Click, Double Click, and or Ctrl + Click it.
Does not eliminate Ctrl + Click though!

Also with the Display, the issue with showing the Bitmap Base library does not show unless you are in the middle of a long render and after it is completed. Or maybe when you Cancel the render.

Can you give instructions on how to save an Image.tif to disk?
Screenshot.png
Yep, only know what you show me and you only showed me the stripped down tif loader inside the Yafaray node. Nothing removed so I''m happy.

So is the Display fixed? or is it still broken somehow?

Don't see tif in the list, so guess it can't be done.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 2982
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: YafaRay for trueSpace 2019

Post by trueBlue »

Yes you included it in your update.
Maybe you could use your GetRenderFile script?
Edit: Tried to insert the code here, but I am getting the 403 Forbidden Error

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 2982
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: YafaRay for trueSpace 2019

Post by trueBlue »

Reported this before, the Scene Utilities/YafaRay4tS Panel script unchecks all viewers.
Capture2.PNG
Capture2.PNG (3.6 KiB) Viewed 797 times
When you select Render, you get an error.
Capture.PNG
Capture.PNG (5.5 KiB) Viewed 800 times
Then the TGA Viewer opens.

Load the helloWorld scene
Select the Yafaray4tS Script Node button
Select the Open Scene Utilities button
In the Stack, change the YafaRay4tS panel to Setup
The panel in the Stack is deleted except the title bar.
YafaRay4tS panel in the scene is still present, If I add

Code: Select all

UserInterface.OpenToolPanelViewEx2("", "", Space.CurrentScene() + "/YafaRay4tS", 3, 1, 0);
to the bottom of that script, problem solved.
The Stack is soooo strange! :roll:

I like the way you are using the Esc keyboard key to cancel a render!
Why can't the Cancel Render button work the same way?
Why can't the Render Animation button script and the Render animation toolbar LMB command work the same way?

clintonman
Captain
Posts: 3546
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: YafaRay for trueSpace 2019

Post by clintonman »

trueBlue wrote:
06 Nov 2019, 22:07
Reported this before, the Scene Utilities/YafaRay4tS Panel script unchecks all viewers.
Capture2.PNG
When you select Render, you get an error.
Capture.PNG
Then the TGA Viewer opens.

Load the helloWorld scene
Select the Yafaray4tS Script Node button
Select the Open Scene Utilities button
In the Stack, change the YafaRay4tS panel to Setup
The panel in the Stack is deleted except the title bar.
...
I'm not seeing that at all. Maybe you're missing a step? When I open the helloWorld scene the Scene Utilites in the scene pops up a panel. I use it and don't get viewers unchecked. If I remove it and run the scene utilites from the button also no unchecking of viewers.
If you don't get the popup when loading the helloWorld scene then your scene maybe different from mine. If so you can post and I can take a look at it.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 2982
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: YafaRay for trueSpace 2019

Post by trueBlue »

Okay, I narrowed it down, if you save a scene with Disable All Viewers 'checked'.
Load the scene.
Run Scene Utilities/YafaRay4tS Panel button.
Open up the Setup aspect.
All viewers are unchecked.

clintonman
Captain
Posts: 3546
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: YafaRay for trueSpace 2019

Post by clintonman »

trueBlue wrote:
06 Nov 2019, 22:07
...
I like the way you are using the Esc keyboard key to cancel a render!
Why can't the Cancel Render button work the same way?
...
How are they different?
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 3546
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: YafaRay for trueSpace 2019

Post by clintonman »

trueBlue wrote:
07 Nov 2019, 00:36
Okay, I narrowed it down, if you save a scene with Disable All Viewers 'checked'.
Load the scene.
Run Scene Utilities/YafaRay4tS Panel button.
Open up the Setup aspect.
All viewers are unchecked.

I have made some mods to the YafaRay4tS.RssObj
loaded helloWorld scene
checked disable all viewers
saved scene
new scene and load scene back in
close the scene utilities popup
open scene utilties from button
press yafaRay4tS Panel button
viewers are still checked, disable all viewers is unchecked which is expected because of some problem with reading/writing that value

so still not seeing it.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 2982
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: YafaRay for trueSpace 2019

Post by trueBlue »

clintonman wrote:
07 Nov 2019, 00:39
trueBlue wrote:
06 Nov 2019, 22:07
...
I like the way you are using the Esc keyboard key to cancel a render!
Why can't the Cancel Render button work the same way?
...
How are they different?
Esc shows a Console Alert
Sometimes the Cancel Render does not show the status message and if it does, it quickly disappears.
What I am seeing is several inconsistencies with the Render buttons, toolbar Render commands, some alerts use the Console Alerts, some use tS Alerts, and status messages.

As an example
Render animation toolbar command

Code: Select all

OfflineRender.OpenView('',0,0);if (Node.Exists('/Scripts/Commands/RenderAnimation')){Activity.Run('/Scripts/Commands/RenderAnimation');}if (!Node.Exists('/Scripts/Commands/RenderAnimation')){OfflineRender.RenderAnimation('')}
Render Animation button script.

Code: Select all

Activity.Run("%THIS_NAME%" + "/RenderAnim2");
Both give different results

clintonman
Captain
Posts: 3546
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: YafaRay for trueSpace 2019

Post by clintonman »

trueBlue wrote:
06 Nov 2019, 22:07
...
Why can't the Render Animation button script and the Render animation toolbar LMB command work the same way?
How are they different and how do you want it to be and why?

virgin ts animation button
OfflineRender.OpenView('',0,0);OfflineRender.RenderAnimation('')
OfflineRender.OpenPreferencesPanel()

unofficial update animation button
OfflineRender.OpenView('',0,0);Activity.Run('/Scripts/Commands/RenderAnimation');

yafaray toolbar animation button
OfflineRender.OpenView('',0,0);
if (Node.Exists('/Scripts/Commands/RenderAnimation')){Activity.Run('/Scripts/Commands/RenderAnimation');}
if (!Node.Exists('/Scripts/Commands/RenderAnimation')){OfflineRender.RenderAnimation('')}
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 3546
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: YafaRay for trueSpace 2019

Post by clintonman »

trueBlue wrote:
07 Nov 2019, 00:56
clintonman wrote:
07 Nov 2019, 00:39
trueBlue wrote:
06 Nov 2019, 22:07
...
I like the way you are using the Esc keyboard key to cancel a render!
Why can't the Cancel Render button work the same way?
...
How are they different?
Esc shows a Console Alert
Sometimes the Cancel Render does not show the status message and if it does, it quickly disappears.
...
The cancel messaging can be adjusted by copying some code from RenderFrame into ProtectWorkspace.

Can't do anything about render animation without clear direction.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

Post Reply