Forum Software Updated Aug 2018

clintonman
Captain
Posts: 2739
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Forum Software Updated Aug 2018

Post by clintonman » 04 Aug 2018, 18:28

The forum software has been updated to the latest release. The whole process took a little bit over 1 hour. If you encounter any problems report them here.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
Steinie
Captain
Posts: 2779
Joined: 21 May 2009, 17:38
Type the number ten into the box: 10
Contact:

Re: Forum Software Updated Aug 2018

Post by Steinie » 07 Aug 2018, 16:09

That explains why my "Board Style" changed back to default.

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1980
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: Forum Software Updated Aug 2018

Post by trueBlue » 07 Aug 2018, 17:25

Thank you Clinton!
I found a link that might help with the internal links issue.
Looks like you need to edit the .htaccess file to redirect http:// to https://

https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2480526
Re: change all http:// to https://
Quote

Post
by david63 » Sat Jul 28, 2018 10:04 am
snakesman wrote: ↑
Sat Jul 28, 2018 8:34 am
how can i change at once this string http:// to https:// in my forum?
If you are referring to links within your board then, as far as I am aware, the only way to do it "at a stroke" is to do a find and replace in the posts table of your database - but unless you know exactly what you are doing there are many dangers with that - and remember that not all links that have been posted on your board will be internal and not all of those may be https.

By far the easiest method is to leave them as they are and have a redirect in your .htaccess file.

And this link:
https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2478161


Add a Icon:
Capture.PNG
Capture.PNG (700 Bytes) Viewed 2501 times
https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... a-favicon/
Attachments
favicon.zip
(635 Bytes) Downloaded 80 times

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1980
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: Forum Software Updated Aug 2018

Post by trueBlue » 20 Aug 2018, 21:29

Since this latest update I am no longer able to remove a previous attachment (File).
If I go do a previous post an edit it, the file that is present in the post does not show in the Attachments.
Uploaded images show (some not all) but not files.

User avatar
Draise
Captain
Posts: 3069
Joined: 21 Sep 2009, 19:33
Type the number ten into the box: 0
Location: Bogota, Colombia
Contact:

Re: Forum Software Updated Aug 2018

Post by Draise » 21 Aug 2018, 01:42

The U3DA cubes theme has quotes tile the quote icon over the div - looks kinda weird.
Attachments
firefox_2018-08-14_15-47-10.png

clintonman
Captain
Posts: 2739
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Forum Software Updated Aug 2018

Post by clintonman » 24 Aug 2018, 03:02

Draise wrote:
21 Aug 2018, 01:42
The U3DA cubes theme has quotes tile the quote icon over the div - looks kinda weird.
Fixed. You may have to press the shift key while resetting the page to get it.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 2739
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Forum Software Updated Aug 2018

Post by clintonman » 24 Aug 2018, 03:40

trueBlue wrote:
07 Aug 2018, 17:25
Thank you Clinton!
I found a link that might help with the internal links issue.
Looks like you need to edit the .htaccess file to redirect http:// to https://

https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2480526
Re: change all http:// to https://
Quote

Post
by david63 » Sat Jul 28, 2018 10:04 am
snakesman wrote: ↑
Sat Jul 28, 2018 8:34 am
how can i change at once this string http:// to https:// in my forum?
If you are referring to links within your board then, as far as I am aware, the only way to do it "at a stroke" is to do a find and replace in the posts table of your database - but unless you know exactly what you are doing there are many dangers with that - and remember that not all links that have been posted on your board will be internal and not all of those may be https.

By far the easiest method is to leave them as they are and have a redirect in your .htaccess file.

And this link:
https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2478161


Add a Icon:Capture.PNG
https://www.phpbb.com/support/docs/en/3 ... a-favicon/
Problem with the forums is "https://" vs "https://www"
Already is set to do https to the best of our abilities.

Did favicon using butterfly png file that was already in the forums folder for that purpose.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1980
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: Forum Software Updated Aug 2018

Post by trueBlue » 04 Sep 2018, 17:00

clintonman wrote:
24 Aug 2018, 03:40
Problem with the forums is "https://" vs "https://www"
Already is set to do https to the best of our abilities.
Not sure if you understood what I was reffering to.
What I was hoping for was a redirect from http to https
Meaning that it adds an s to http if that is possible.
We have 9 years of links that do not work anymore.

More importantly though, editing prior post with attachments is really messed up since the update.
There may be a clue to what is wrong. Notice the i in between the M and B and the K and B?
Missing File Attachments MiB.PNG
Missing File Attachments MiB.PNG (3.16 KiB) Viewed 2062 times
Missing Attachments KiB.PNG

This post before:
Before.PNG
This post after:
After.PNG

Disregard the clue, I was not familiar with MiB
The unit symbol for the mebibyte is MiB. Technically a megabyte (MB) is a power of ten, while a mebibyte (MiB) is a power of two, appropriate for binary machines.

clintonman
Captain
Posts: 2739
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Forum Software Updated Aug 2018

Post by clintonman » 04 Sep 2018, 18:30

trueBlue wrote:
04 Sep 2018, 17:00
...

We have 9 years of links that do not work anymore.

...
It would be helpful to see one of those links that don't work anymore.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 1980
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: Forum Software Updated Aug 2018

Post by trueBlue » 04 Sep 2018, 18:40

Select the last link in this post
viewtopic.php?f=4&t=4328#p42237


I think I found a solution to the Attachment issue:
https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2453611


Issues involving attachments not showing, or not all showing, when posts with multiple attachments are posted or previewed,

Post Reply