Forums Updated July 2020

clintonman
Captain
Posts: 3453
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Forums Updated July 2020

Post by clintonman »

trueBlue wrote:
01 Aug 2020, 17:27
Getting a 404 error for the trueSpace7.6 download link:
trueSpace7.6
This is the previous release of trueSpace, prior to tS7.61 being released on May 22nd 2009, provided for legacy compatibility with previous scripts, scenes and plug-ins. Most importantly, please note that V-Ray users will need to use this version, as V-Ray for trueSpace is not compatible with trueSpace7.61. This version will not load trueSpace7.61 scenes. Please use the manual and videos from the trueSpace7.61 section.
https://united3dartists.com/download/ts76/tS76.exe
Thanks, fixed.
Also updated the caligari.com to go to the web archive and forum link to go to united3dartists forum.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 3453
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Forums Updated July 2020

Post by clintonman »

Added the link to the home page in the headers.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 3453
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Forums Updated July 2020

Post by clintonman »

Added links for the 2 vray installers and updated the unofficial updates general link.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
Steinie
Captain
Posts: 2820
Joined: 21 May 2009, 17:38
Type the number ten into the box: 10
Contact:

Re: Forums Updated July 2020

Post by Steinie »

There is a statement below (from Caligari) that says VRay won't work with 7.61 however the second VRay file did fix that. It just was never deployed to the VRay owners just the Developers and Beta testers.

There is major glass bug that was never fixed in the second version of VRay and 7.61.

The first version of VRay and trueSpace 7.60 does not have a Glass bug.

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 2878
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: Forums Updated July 2020

Post by trueBlue »

Steinie wrote:
03 Aug 2020, 14:11
There is a statement below (from Caligari) that says VRay won't work with 7.61 however the second VRay file did fix that. It just was never deployed to the VRay owners just the Developers and Beta testers.

There is major glass bug that was never fixed in the second version of VRay and 7.61.

The first version of VRay and trueSpace 7.60 does not have a Glass bug.
Thought Prodigy had a workaround for the Glass bug.
Do you know where that info is?

clintonman
Captain
Posts: 3453
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Forums Updated July 2020

Post by clintonman »

I found this thread talking about vray 1.53 for tS7.6
It looks like Tiles had some kind of workaround.

viewtopic.php?t=4272
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
trueBlue
Captain
Posts: 2878
Joined: 06 Jul 2009, 22:50
Type the number ten into the box: 10

Re: Forums Updated July 2020

Post by trueBlue »

Here is one from Prodigy
viewtopic.php?p=33621#p33621
I downloaded his test scene, it is a tS761 RsScn.
The lights are an important part for making the glass look good.
I am guessing that the Glass bug has a glowing affect.
From what I can surmise from the post(s), it looks like both vray versions have the glass bug.

User avatar
Steinie
Captain
Posts: 2820
Joined: 21 May 2009, 17:38
Type the number ten into the box: 10
Contact:

Re: Forums Updated July 2020

Post by Steinie »

I'll add to this post as I find information.
Here is a note from Prodigy back then.

VRay Glass Bug
Jason: Not documented but i can explain you now how this workaround works..
Take the mirror effect to 10 and then apply a transparency value... something like 0.1 will do the trick.
I found this way to make glass trying to find a solution for the glass bug-.
Here is a render test between the vray glass and the fake glass and the scene for tests..
Pros: Eliminates the glow from the vray glass bug..
fake glass keep the alpha channel.. so that's very important for post process..
Do the job especially for windows etc..
Cons: transmission is not supported.
Augusto


Then we have this one:

Glass Bug
Posted by prodigy at December 20, 2008, 4:34 pm
________________________________________
Ok ok ok!! you don't know how happy i am in this moment...:D
Im happy cos i found the Workaround of the year without any doubt...
IM SURE! almost any VRAY user will gonna feel the same emotion :)
OK what's the deal?? :rolleyes:

Vray 1.53 with GI and Transmision Bug SOLVED!
17051
Ok guys... i really thought there will be more people telling why a fix of this is soo important..
And a workaround is not a solution.. but at least is something.. I used 7.11 many time with vray 1.0 to make realistic glass.. and that to be honest was very frustrating..
For me make realistic glass is on the first page.. and in 2009 this is not very acceptable..

So, what ever..

Here is the solution.. :)
Set your GI first bount on 0.5 :rolleyes:
That simple??
Yup.... That simple..
By the way. if someone ask why my pictures has the same intensity than the other and with a first bounce in 0.5 the GI is the half of brightness, is cos im using my advanced ambient light with intensity..
To be honest, was very "frustrating" to see no one has request my plugin...
But at least.. 1 person has support it buying from Turbosquid..
That's was a lot for me..
What ever.. Merry christmas... and enjoy making glass.. ;)
1.0 is default setting.. and is OK.. that is not wrong.. is a vray bug not a problem with the default setting..

clintonman
Captain
Posts: 3453
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Forums Updated July 2020

Post by clintonman »

from PM received
Trying to delete messages in my Inbox.
Results:
"The submitted form was invalid. Try submitting again."

I see this too. Searching phpbb and it is a known problem. I'll need to manually edit the files to fix it. I'll update here with the results.

Edit:
Problem is fixed. :) 3 source files altered.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

clintonman
Captain
Posts: 3453
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Forums Updated July 2020

Post by clintonman »

Fixed another bug in the release. The password reset page had a bug that gave a 500 error when it didn't like the password given to it. This latest release isn't their best work, this bug has been known to them since January. :x
Clinton Reese

http://clintons3d.com

Post Reply