Material Converter

free scripts, plugins, models, textures
User avatar
clintonman
Captain
Posts: 4259
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Material Converter

Post by clintonman »

trueBlue wrote:
16 Jul 2020, 23:39
Something is super wrong with this update!
I have 3 cubes in the scene
Nothing selected
I ran Convert with Instancing/Scene
SceneInstancingProblem.png
I took a peak at some of the scene materials and noticed materials from your Cube widget which was not even loaded.
I see. I suspect you had nothing selected then ran it with selected option. don't think I accounted for that.

Edit:
Yep, 87 changes here...

Edit:
I did take it into account. It's just wrong, fix is on the way...
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
clintonman
Captain
Posts: 4259
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Material Converter

Post by clintonman »

Fixed

Properly handles no selection used with selected only option for the Compiled to D3D and Instancing scripts. Also caught rare bug of trying to instance materials before any materials have been created.
Clinton Reese

http://clintons3d.com

User avatar
clintonman
Captain
Posts: 4259
Joined: 21 May 2009, 21:08
Type the number ten into the box: 0
Location: California
Contact:

Re: Material Converter

Post by clintonman »

This fix is only for the Unofficial Update version of the material converter.

Material Instance Converter was not working with objects that had several materials.
Fixed by moving the logic into a loop of command nodes.
Also added status feedback.

Run the attached script to install the fix. Fix will disappear after a context reset. Not permanent.
Attachments
Material Instance Script Updater.RsObj
(48.59 KiB) Downloaded 6 times
Clinton Reese

http://clintons3d.com

Post Reply